Welkom Profiel Producten
Opdrachten Partners in producten Publicaties
Inspiratie
Welkom Petra Kalden

Petra Kalden (1964) is organisatieadviseur, procesbegeleider en opleider. Ze is gericht op het aanspreken en ontwikkelen van het creërend vermogen van mensen en zet dit vermogen in bij lastige vraagstukken en veranderprocessen: ‘In een verandertraject kijk ik samen met klanten vooral naar de kracht van hun organisatie en naar wat mensen aan talenten in huis hebben. En hoe je dat kunt inzetten en versterken bij het realiseren van je veranderdoelen. Dat is effectiever dan te focussen op wat er allemaal niet goed gaat of ontbreekt. Het levert ook veel meer werkplezier op.’ Ze houdt van dansen en fotograferen. ‘Dansen is bewegen in contact met het ritme van de muziek, jezelf en de omgeving. Fotograferen is anders naar hetzelfde kijken. In mijn werk gaat het ook om beweging creëren en het wisselen van perspectief .’

Klanten noemen haar een gedreven vakvrouw: 'Ze heeft veel ervaring en kennis, gekoppeld aan een inspirerende en doelgerichte stijl. Haar kracht is verbinden van inhoud, vorm, proces, resultaat en mensen. Ze snapt snel wat er speelt in organisaties en heeft oog voor de mensen die er werken. Haar reflecties kunnen confronterend zijn maar ze creëert veel vertrouwen waardoor je de uitdaging aandurft om grenzen te verkennen en - als het even kan - te verleggen. Spelen is voor haar een serieuze zaak’.

Na haar studie Culturele en Maatschappelijke Vorming in Rotterdam en Amsterdam werkte ze negen jaar als project- en procesmanager op het gebied van kunst, arbeid en jeugdbeleid. Hier deed ze ruime ervaring op met het stimuleren en begeleiden van samenwerking tussen verschillende organisaties om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. De vraag hoe de dynamiek van leerprocessen en creatieprocessen daarin met elkaar verbonden kunnen worden, loopt als een rode draad door haar werkleven. Inmiddels heeft zij ruim tien jaar een eigen adviespraktijk.

Petra Kalden is Master of Change Management (MCM). Eind 2007 sloot zij daartoe bij SIOO het mastertraject Advanced Change Methodologies af. Zij is CMC-lid (Certified Management Consultant) van de Orde van Organisatiekundigen en –adviseurs. Met SIOO werkt zij regelmatig samen op het gebied van alliantiemanagement en waarderend vernieuwen. Petra Kalden publiceerde over creativiteit in veranderprocessen, ideeënmanagement en creativiteit in de stad.

E: pkalden@vernieuwen.nl
M: 06-5 2468 578Terug